Gönderen Konu: 2009 NBA Draftı  (Okunma sayısı 8773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bad Boy

• Godfather
  • Moderator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1600
  • Big Mike
    • Profili Görüntüle
2009 NBA Draftı
« : Şubat 25, 2009, 18:27:33 ÖS »
2009 NBA Draftı'nda ilk tur ve ikinci tur seçimleri tamamlandı. Draftın 1 numarası beklenildiği gibi Blake Griffin olurken, 2 numara ise Hasheem Thabeet oldu.

Gecenin sürpriz seçimlerinden biride OKC Thunder'dan geldi. Thunder, 3. sıra hakkını James Harden'den yana kullanırken, Kings ise yine sürpriz bir şekilde Rubio'yu pas geçerek Tyreke Evans'ı seçti.

Ricky Rubio'yu, 5. sıradan Wolves kaparken yine 6. sıra hakkı bulunan Wolves Jonny Flynn'ı seçti.

MSG'de büyük tepki toplayan seçimi ise Warriors yaptı. 8. sıradan Knicks'in seçmesine kesin gözüyle bakılan Stephen Curry'i, 7. sıradan Warriors kaparken, Knicks ise hakkını Jordan Hill'den yana kullandı.

Gecenin büyük sürprizini ise Pacers gerçekleştirdi. İlk turun sonlarından seçilmesi beklenen Tyler Hansbrough, 13. sıradan Pacers tarafından seçilirken, uzun seçmesi beklenen Pistons ise 15. sıradan kısa forvet Austin Daye'ı seçerken kalan 3 draft hakkınıda kısa forvetten yana kullanarak şaşırttı.

Phoenix Suns ise 2. tur 57. sıra hakkını Fenerbahçe'nin yıldızı Emir Preldzic'den yana kullandı.

Draft Listesi ;

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
http://www.nbaturka.net/nba-haber/2009-nba-drafti-tam-liste.html

-------------------------------------
NbaTurka/KE

Drafta girecek oyuncuları sorularınızı vs buradan tartışabiliriz
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2009, 03:32:12 ÖÖ Gönderen: Rasheed Wallace »
Tags:

Chauncey Billups

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 14679
  • Mr Big Shot
    • Profili Görüntüle
2009 NBA Mock Draft, Version 1.0
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2009, 04:42:03 ÖÖ »

1. Blake Griffin
Power Forward. Oklahoma

2. James Harden
Shooting Guard. Arizona State

3. Jordan Hill
Power Forward. Arizona

4. Greg Monroe
Forward/Center. Georgetown

5. Tyreke Evans
Combo Guard. Memphis

6. Brandon Jennings
Point Guard. Roma

7. Jrue Holiday
Combo Guard. UCLA

8. Jeff Teague
Point Guard. Wake Forest

9. Hasheem Thabeet
Center. Connecticut

10. Al-Farouq Aminu
Combo Forward. Wake Forest

11. Willie Warren
Point Guard. Oklahoma

12. B.J. Mullens
Center. Ohio State

13. Austin Daye
Combo Forward. Gonzaga

14. Patrick Patterson
Power Forward. Kentucky

15. Terrence Williams
Shooting Guard. Louisville

16. Jonny Flynn
Point Guard. Syracuse

17. Demar DeRozen
Guard/Forward. USC

18. Earl Clark
Combo Forward. Louisville

19. Darren Collison
Point Guard. UCLA

20. Ty Lawson
Point Guard. North Carolina

21. Evan Turner
Small Forward. Ohio State

22. Gerald Henderson
Shooting Guard. Duke

23. Chase Budinger
Small Forward. Arizona

24. DaJuan Summers
Small Forward. Georgetown

25. Cole Aldrich
Center. Kansas

26. Stephen Curry
Combo Guard. Davidson

27. Nick Calathes
Point Guard. Florida

28. Jerome Jordan
Center. Tulsa

29. Patrick Mills
Point Guard. St. Mary\'s

30. Gani Lawal
Forward/Center. Georgia Tech
No Comment

Chauncey Billups

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Mr Big Shot
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2009, 04:43:33 ÖÖ »
31. James Johnson
Power Forward. Wake Forest

32. Damion James
Small Forward. Texas

33. Nando De Colo
Point Guard. France

34. DeJuan Blair
Power Forward. Pittsburgh

35. Jarvis Varnado
Power Forward. Mississippi State

36. Omri Casspi
Small Forward. Maccabi Tel Aviv

37. Craig Brackins
Power Forward. Iowa State

38. Tyshawn Taylor
Point Guard. Kansas

39. Tyler Smith
Small Forward. Tennessee

40. Sam Muldrow
Power Forward. South Carolina

41. Taj Gibson
Power Forward. USC

42. Sam Young
Small Forward. Pittsburgh

43. Alex Tyus
Power Forward. Florida

44. Tyler Hansbrough
Power Forward. North Carolina

45. Rodrigue Beaubois
Point Guard. Cholet

46. Connor Atchley
Power Forward. Texas

47. Tyrese Rice
Point Guard. Boston College

48. A.J. Abrams
Point Guard. Texas

49. Victor Claver
Combo Forward. Spain

50. Wayne Ellington
Shooting Guard. North Carolina

51. A.J. Price
Point Guard. UConn

52. Jeff Pendergraph
Power Forward. Arizona State

53. Leo Lyons
Power Forward. Missouri

54. Josh Shipp
Shooting Guard. UCLA

55. Alade Aminu
Power Forward. Georgia Tech

56. Alonzo Gee
Shooting Guard. Alabama

57. Jonas Jerebko
Small Forward. Sweeden

58. Jeff Adrien
Power Forward. UConn

59. Curtis Jerrells
Point Guard. Baylor

60. Eric Maynor
Point Guard. VCU
No Comment

Bad Boy

• Godfather
  • Moderator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Big Mike
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2009 Draft Sınıfı
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2009, 16:09:18 ÖS »
abi sormasayıp kaynak neresi?

Baron Davis

• Bleeding Green
  • Superstar
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 932
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2009, 18:28:07 ÖS »
Hazır gelmişken üstteki listeye dair bişeyler karalayayım ;D

Çoğu mock'ta Griffin-Harden ikilisi ilk 2 sırada yer almakta, hoş, daha önce de yazdığım üzere Harden'ın 2 numara için yavaş ayakları, 3 numara için kısa boyu sebebiyle balon çıkması ihtimaline (patlamasa bile çok iyi bir kariyere sahip olmayacağı durumuna) sıcak bakmaktayım.

Jordan Hill başlarda "oo şöle patlama yaptı böle süper" derken gördük son maçlarla kaç kuruş olduğunu, son 5 maçta 40 dk süre ortalamasına sahip olmasına rağmen sayı haricinde başka bi kategoride vasatın altı, ayrıca 3. senesinde olan bi oyuncu olmasına karşın hala saçmasapan bi top kaybı ortalamasına ve serbest atış yüzdesine sahip, kısacası bu da patlar bana göre.

Greg Monroe potansiyeli bakımından ilk 5'te yer almayı kesinlikle hakeden bi oyuncu, kendisine hayran bıraktırabilecek düzeyde bi top sürme kabiliyeti ve umut vaad ettiren bir atletizme sahip, ne var ki henüz freshman, bir sene daha beklemesi kendisi için daha yararlı olandır.

Tyreke Evans da tıpkı Monroe gibi freshman, lisede sağlamından bi dönem geçirdikten sonra kolej kariyerine iyi ortalamalarla başlamasına karşın yine Evans gibilerinin cumburlop NBA'ye atlamasına karşıyım, yine potansiyeli olduğu iddiası adına sahip olduğu manyak atletizmi öne sürülecekse "aynısından DeRozan'da da var" demek yersiz olmaz, yine DeRozan'a göre tek artısı dış şutundaki yüzdesi, gerçi Evans'ın bi garip şut stili var o da ayrı.

Jennings'in İtalya'da ne halt yediği hakkında bi araştırmam olmadı ancak orada disiplinli bi çalışmaya tabi tutulduğu kesin ve NBA'ye geldiğinde sahip olduğu yüksek potansiyelin yanında çalışma etiğini de kendinde barındıracak olması sebebiyle bu zatı muhteremin müstakbel kariyeri adına umudum hayli var.

Jeff Teague son zamanlara doğru adını sıkça duyurmaya başlasa da boyu itibariyle combo guard (tweener) tarzı bi oyuncu profiline sahip, bana kalsa aynı profile sahip Stephen Curry daha çok iş yapar bu ligde.

Hasheem Thabeet'i seçecek takım kim olursa olsun böyle bir seçim yaptığına pişman olacağını sanmıyorum, all-star/süperstar kalibresinde performanslar sergileyeceği ihtimaline pek de sıcak bakılmasa da en kötü ihtimalle bu ligde her takımın kadrosunda görmek isteyeceği türden bi görev adamı olacağı kesin bence.

Al-Farouq Aminu'yu tanımlayacak en iyi kelime "unique" (yani benzersiz) olsa gerek, çünkü o boyda bir oyuncuya göre eşine az rastlanacak türden bir çeviklik ve top sürme kabiliyetine sahip, ayrıca kolları hayli uzun. Ne var ki başlangıçta boyu 6-10 olarak belirtilen Aminu'nun boyu yine bazı kaynaklarda 6-8 olarak rastlanabiliyor. Oyuncu profili olarak Luol Deng'i anımsatıyor.

BJ Mullens'ın drafta bu sene katılacağına ihtimal vermiyordum açıkçası ama adının bir daha listeden çıkarılması mümkün görülmediğine göre bu senenin potansiyeli yüksek 4 numara oynayabilen oyuncuları listesine bir isim daha ekleniyor demektir, beyaz bir oyuncuya nazaran sağlam atletizme sahip ve bunun avantajını hücumda iyi kullanıyor, eleştirilen yanı ise hücumda ve atletizmi hakkında yapılan iyi yorumların aynısını oyundaki diğer yönleri için şimdilik yapamıyor olmamız.

Patrick Patterson oyunun her iki yanında gösterdiği fayda ve verimi sayesinde hakkında yapılan eleştirilerin tamamına yakını olumlu, fakat 4 numara için biraz kısa kalan bi boya sahip, yine de atletizmiyle bunu kapatabileceği umudu adının her daim ilk turda geçmesi için yeterli olmakta.

Yaz başlarında mocklarda çoğunda ilk2 olmak üzere üst sıralarda yer alan Demar DeRozan'ın bu kadar gerilere düşmesinde başlıca sebeplerinden biri ve en ciddi olanı ortalamalarının beklenenin hayli altında olması ve uzak mesafeden sahip olduğu felaket şut yüzdesi. Ne var ki kimileri kabahati DeRozan'dan çok USC koçunda arayan da var (buna gerekçe olarak da geçen sene USC forması giymiş OJ Mayo'nun da kötü başlangıç yapmış olması gösteriliyor), yine de aynı gerekçeyi dış şut yüzdesinin düşük olması için gösteremeyiz. Ancak ne olursa olsun DeRozan'ın swingman oynamaya müsait atletik yapısı onu ilk20 içinde göstermeye yeterli bi sebep.

Earl Clark 3 numaralara kıyasla sahip olduğu boy dezavantajını çevikliğiyle birleştirerek kendini var etmesini bildi, merak edilense aynı çevikliği NBA standartlarında kalıba sahip olduktan sonra gösterip gösteremeyeceği. Eğer gösterebilirse ilk 10 dışından seçecek takım için iyi bi steal olabilir kendisi.

Önceleri James Budinger'ın umut vadeden atletizmi ve şut performansının yanında voleyboldan basketbola yeni geçiş yapmış olması sebebiyle oyununun oturacağı beklentisiyle beraber ismi listenin üst sıralarında yer almaktaydı, ancak geçen zamanda hala basketbol IQ'sunun beklenen gelişmeyi gösterememiş olması, adının yavaşça altlara kaymasına sebep oldu. Yine bu yüzdendir ki yakın zamanda kendisinden çok daha iyi potansiyele sahip bir başka "beyinsiz" Gerald Green'in şu an bulunduğu noktaya bakıldığında patlama ihtimali yüksek bi balon durumunda.

Stephen Curry'nin NBA kariyerinin nasıl bir gidişata sahip olacağı bu seneki draft tartışmalarının şüphesiz en popüler ana başlıklarından biri olsa gerek ve yine taraflar arasında ciddi bir kutuplaşma var, kimileri şutörlüğüyle kolej dönemlerinde nam salmış pek çok sharpshooter'ın NBA'de varlık gösterememesi ve kendisinin boyunun iki numaralar için kısa kalması sebebiyle Curry ismine soğuk bakarken, kimi taraflar Curry'nin gün geçtikçe pasör kimliğinin oluşum göstermesi sebebiyle fazlasıyla ümitli ve en kötü ihtimalle riske girmeye değer oyuncu gözüyle bakmaktalar. (Şahsi kanaatim en kötü hücumda Run&Gun'ı benimsemiş takımlar için riske girmeye kesinlikle değer bi parça kendisi)

Nick Calathes'i açıkçası ben beğendim, çok iyi bi saha vizyonuna sahip olduğu aşikar, yine de fundamental'inin oturması ve kalıbının standartlara ulaşabilmesi adına bu sene drafta girme kararını kendisinin gözden geçirmesi gerek bana göre.

Damion James'in adını daha önce bu konuda anmıştım, bana göre kendisi iyi bi yetenek paketine sahip, ikinci tura düşmesi durumunda onu seçen takım turnayı gözünden kesin vurur bana göre.

Omri Casspi'yi pek fazla gözlemleyemedim ancak kesin bişey söyleyecek olursak, bence NBA için fazlasıyla sıska şu an.

Listedeki isimler dışında bahsedebileceğim bir isim varsa o da Jodie Meeks, pekala ilk turdan seçilecek kadar aman aman bir oyuncu değil tabii ancak 40+ üzeri bi sıradan seçilmesi durumunda fena bi seçim olmaz yine de, skorerlik bazında patlayıcı bi kimliğin yanında şu an sahip olduğu %43'lük üçlük yüzdesiyle bazı takımların kenardan katkı sağlayacak kısa skorer tipi oyuncular bakımından işe yarar bi parça olması muhtemel.

Chauncey Billups

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Mr Big Shot
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2009, 02:01:47 ÖÖ »
abi sormasayıp kaynak neresi?

Bunu realgm'den aldım onların listesi ama başka sitelere bakıp onlarında tahmini draft sıralamalarını ekleriz senle.

Utku yawrum döktürmüşsün yine  ;D Bize bir şey kalmamış ayıp etmişsin hatta  ;D

Valla ben James Harden'den umutluydum son yıllarda şu draft seçimlerinde kimden umutlu olsam beni çok şükür yanıltmadı Harden'de yanıltmaz inşallah  :P
No Comment

Baron Davis

• Bleeding Green
  • Superstar
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 932
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2009, 15:44:52 ÖS »
Estağfurullah abi ;D

James Harden için beni asıl endişelendiren durum, onun savunulmasından çok onun savunmada ne kadar yeterlilik gösterebilecek oluşu. Vasat kalan çevikliğiyle bu ligde kalburüstü 2 numaraları savunabileceğine çok şüpheyle bakmaktayım, yani yanından geçip gitseler şaşırmam açıkçası. Yine 3 numaraları savunmaya kalkışsa hadi çeviklikten yırttı bu kez wingspan dezavantajından etkili olamayacakmış gibi geliyor, bu ligde tutunur diyenlere birşey demem ancak bana göre ancak hücumuyla kendini var edebilirmiş gibime geliyor, Pierce hızında bir Maggette gibi bişey olacak ama savunmaları bu ikisinden hangi birine benzeyecek onu cidden merak ediyorum ;D

Bad Boy

• Godfather
  • Moderator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Big Mike
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2009, 16:01:38 ÖS »
harden konusunda bir kaç şey söyleyecek olursam ben onun hücum yönünden bir sıkıntı çekeceğini sanmıyorum ayakları yavaş ve pozisyonuna göre boyu kısa ancak bir tanker değil ya bu adam şutu ve içeri drive'ları oldukça iyi zaten solak olmasınında avantajı var iyi bir skorer olacağına bence şüphe yok gerçi şubat ayında oregon'a attığı 36 sayıdan sonra son 6 maçta bir form düşüklüğü var son 6 maç sayı ortalaması 13 civarı hiçbir maç 20 barajını geçemedi ve doğal olarak arizona 2 son iki maçını kaybetti işin savunma yanı ise tam bir muamma 1.7 olan top çalması tamamen göz boyuyor bire bir savunması yeterli değil hızlı bir rakibe karşı çok kolay geçiliyor ayakları yavaş yalnız nba e geldiğinde bu konuda büyük sıkıntı çekebilir ancak ne olursa olsun harden bu yılki draftta ilk 3 te kaçırılmaması gereken bir oyuncu

Iverson#3

• Big Bang
  • Superstar
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 640
  • Smaç yarışmasına saygılarla (:
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2009, 06:07:46 ÖÖ »
Rubio bu sınıfın içinde yer alacak mı? Kontrat sorunu olduğunu hatırlıyorum ama biri o kontratı ödemeyi kabul ederse ilk 3'den kesin gider Rubio.

Bi gün gelecek şampiyon olacağız. O gün senin adının yanına "Finallerin En Değerli oyuncusu" payesini yerleştirecekler. Bi gün...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Cooper Tv

Chauncey Billups

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Mr Big Shot
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2009, 06:09:22 ÖÖ »
Rubio için 2010'da katılabilir diyorlardı yani 2009 draftına katılmayabilir