Hazır gelmişken üstteki listeye dair bişeyler karalayayım

Çoğu mock'ta Griffin-Harden ikilisi ilk 2 sırada yer almakta, hoş, daha önce de yazdığım üzere Harden'ın 2 numara için yavaş ayakları, 3 numara için kısa boyu sebebiyle balon çıkması ihtimaline (patlamasa bile çok iyi bir kariyere sahip olmayacağı durumuna) sıcak bakmaktayım.
Jordan Hill başlarda "oo şöle patlama yaptı böle süper" derken gördük son maçlarla kaç kuruş olduğunu, son 5 maçta 40 dk süre ortalamasına sahip olmasına rağmen sayı haricinde başka bi kategoride vasatın altı, ayrıca 3. senesinde olan bi oyuncu olmasına karşın hala saçmasapan bi top kaybı ortalamasına ve serbest atış yüzdesine sahip, kısacası bu da patlar bana göre.
Greg Monroe potansiyeli bakımından ilk 5'te yer almayı kesinlikle hakeden bi oyuncu, kendisine hayran bıraktırabilecek düzeyde bi top sürme kabiliyeti ve umut vaad ettiren bir atletizme sahip, ne var ki henüz freshman, bir sene daha beklemesi kendisi için daha yararlı olandır.
Tyreke Evans da tıpkı Monroe gibi freshman, lisede sağlamından bi dönem geçirdikten sonra kolej kariyerine iyi ortalamalarla başlamasına karşın yine Evans gibilerinin cumburlop NBA'ye atlamasına karşıyım, yine potansiyeli olduğu iddiası adına sahip olduğu manyak atletizmi öne sürülecekse "aynısından DeRozan'da da var" demek yersiz olmaz, yine DeRozan'a göre tek artısı dış şutundaki yüzdesi, gerçi Evans'ın bi garip şut stili var o da ayrı.
Jennings'in İtalya'da ne halt yediği hakkında bi araştırmam olmadı ancak orada disiplinli bi çalışmaya tabi tutulduğu kesin ve NBA'ye geldiğinde sahip olduğu yüksek potansiyelin yanında çalışma etiğini de kendinde barındıracak olması sebebiyle bu zatı muhteremin müstakbel kariyeri adına umudum hayli var.
Jeff Teague son zamanlara doğru adını sıkça duyurmaya başlasa da boyu itibariyle combo guard (tweener) tarzı bi oyuncu profiline sahip, bana kalsa aynı profile sahip Stephen Curry daha çok iş yapar bu ligde.
Hasheem Thabeet'i seçecek takım kim olursa olsun böyle bir seçim yaptığına pişman olacağını sanmıyorum, all-star/süperstar kalibresinde performanslar sergileyeceği ihtimaline pek de sıcak bakılmasa da en kötü ihtimalle bu ligde her takımın kadrosunda görmek isteyeceği türden bi görev adamı olacağı kesin bence.
Al-Farouq Aminu'yu tanımlayacak en iyi kelime
"unique" (yani benzersiz) olsa gerek, çünkü o boyda bir oyuncuya göre eşine az rastlanacak türden bir çeviklik ve top sürme kabiliyetine sahip, ayrıca kolları hayli uzun. Ne var ki başlangıçta boyu 6-10 olarak belirtilen Aminu'nun boyu yine bazı kaynaklarda 6-8 olarak rastlanabiliyor. Oyuncu profili olarak Luol Deng'i anımsatıyor.
BJ Mullens'ın drafta bu sene katılacağına ihtimal vermiyordum açıkçası ama adının bir daha listeden çıkarılması mümkün görülmediğine göre bu senenin potansiyeli yüksek 4 numara oynayabilen oyuncuları listesine bir isim daha ekleniyor demektir, beyaz bir oyuncuya nazaran sağlam atletizme sahip ve bunun avantajını hücumda iyi kullanıyor, eleştirilen yanı ise hücumda ve atletizmi hakkında yapılan iyi yorumların aynısını oyundaki diğer yönleri için şimdilik yapamıyor olmamız.
Patrick Patterson oyunun her iki yanında gösterdiği fayda ve verimi sayesinde hakkında yapılan eleştirilerin tamamına yakını olumlu, fakat 4 numara için biraz kısa kalan bi boya sahip, yine de atletizmiyle bunu kapatabileceği umudu adının her daim ilk turda geçmesi için yeterli olmakta.
Yaz başlarında mocklarda çoğunda ilk2 olmak üzere üst sıralarda yer alan Demar DeRozan'ın bu kadar gerilere düşmesinde başlıca sebeplerinden biri ve en ciddi olanı ortalamalarının beklenenin hayli altında olması ve uzak mesafeden sahip olduğu felaket şut yüzdesi. Ne var ki kimileri kabahati DeRozan'dan çok USC koçunda arayan da var (buna gerekçe olarak da geçen sene USC forması giymiş OJ Mayo'nun da kötü başlangıç yapmış olması gösteriliyor), yine de aynı gerekçeyi dış şut yüzdesinin düşük olması için gösteremeyiz. Ancak ne olursa olsun DeRozan'ın swingman oynamaya müsait atletik yapısı onu ilk20 içinde göstermeye yeterli bi sebep.
Earl Clark 3 numaralara kıyasla sahip olduğu boy dezavantajını çevikliğiyle birleştirerek kendini var etmesini bildi, merak edilense aynı çevikliği NBA standartlarında kalıba sahip olduktan sonra gösterip gösteremeyeceği. Eğer gösterebilirse ilk 10 dışından seçecek takım için iyi bi steal olabilir kendisi.
Önceleri James Budinger'ın umut vadeden atletizmi ve şut performansının yanında voleyboldan basketbola yeni geçiş yapmış olması sebebiyle oyununun oturacağı beklentisiyle beraber ismi listenin üst sıralarında yer almaktaydı, ancak geçen zamanda hala basketbol IQ'sunun beklenen gelişmeyi gösterememiş olması, adının yavaşça altlara kaymasına sebep oldu. Yine bu yüzdendir ki yakın zamanda kendisinden çok daha iyi potansiyele sahip bir başka "beyinsiz" Gerald Green'in şu an bulunduğu noktaya bakıldığında patlama ihtimali yüksek bi balon durumunda.
Stephen Curry'nin NBA kariyerinin nasıl bir gidişata sahip olacağı bu seneki draft tartışmalarının şüphesiz en popüler ana başlıklarından biri olsa gerek ve yine taraflar arasında ciddi bir kutuplaşma var, kimileri şutörlüğüyle kolej dönemlerinde nam salmış pek çok sharpshooter'ın NBA'de varlık gösterememesi ve kendisinin boyunun iki numaralar için kısa kalması sebebiyle Curry ismine soğuk bakarken, kimi taraflar Curry'nin gün geçtikçe pasör kimliğinin oluşum göstermesi sebebiyle fazlasıyla ümitli ve en kötü ihtimalle riske girmeye değer oyuncu gözüyle bakmaktalar. (Şahsi kanaatim en kötü hücumda Run&Gun'ı benimsemiş takımlar için riske girmeye kesinlikle değer bi parça kendisi)
Nick Calathes'i açıkçası ben beğendim, çok iyi bi saha vizyonuna sahip olduğu aşikar, yine de fundamental'inin oturması ve kalıbının standartlara ulaşabilmesi adına bu sene drafta girme kararını kendisinin gözden geçirmesi gerek bana göre.
Damion James'in adını daha önce bu konuda anmıştım, bana göre kendisi iyi bi yetenek paketine sahip, ikinci tura düşmesi durumunda onu seçen takım turnayı gözünden kesin vurur bana göre.
Omri Casspi'yi pek fazla gözlemleyemedim ancak kesin bişey söyleyecek olursak, bence NBA için fazlasıyla sıska şu an.
Listedeki isimler dışında bahsedebileceğim bir isim varsa o da Jodie Meeks, pekala ilk turdan seçilecek kadar aman aman bir oyuncu değil tabii ancak 40+ üzeri bi sıradan seçilmesi durumunda fena bi seçim olmaz yine de, skorerlik bazında patlayıcı bi kimliğin yanında şu an sahip olduğu %43'lük üçlük yüzdesiyle bazı takımların kenardan katkı sağlayacak kısa skorer tipi oyuncular bakımından işe yarar bi parça olması muhtemel.