Gönderen Konu: Blake Griffin  (Okunma sayısı 191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bad Boy

• Godfather
  • Moderator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1579
  • Big Mike
    • Profili Görüntüle
Blake Griffin
« : Mayıs 09, 2009, 14:16:51 ÖS »
Blake Austin Griffin

Doğum Tarihi: 16 mart 1989
Kolej: Oklahoma Sooners
Pozisyon: Power Forward
Sınıf: Sophomore
Boy:6 ft 10 in (2.08 cm)
Kilo :251 Ib (114 kilo)

Birçoğunuz tanıdığı oklahoma 2.sınıf öğrencisi blake griffin bu yaz yapılacak draftta çok yüksek ihtimal ilk sıradan seçilicek şimdide hangi yönleri pozitif hangi yönlerde zaafı var öncelikle bunları biraz inceleyelim.

Öncelikli olarak inceleyeceğimiz konu griffin'in skorer kimliği onun birçok yerde söylenen şey pozisyonuna göre çabuk ayakları ve atletizmi çok önemli bir avantaj keza mükemmel bir fizik ve vücut yapısı var hücumda durduralamaz bir güç içeride top aldığında çabukluğu veya kuvvetiyle içeriden çok rahat sayı üretebiliyor hücumda tam anlamıyla bir canavar her topa atlıyor ve ribaundlarda çok etkili pick and roll hücumu iyi biliyor top kontrolü bir 4 numaraya göre mükemmel içeri penetre edebiliyor ve tank gibi olan vücuduna karşılık müthiş bir zıplama yeteneği var zaten Mc Donalds All American ve Powerade smaç yarışmalarını kazanarak bu konudada ne kadar becerikli olduğunu gösterdi.Ama eğer kendi oyununu saha dışındada geliştiremeseydi maçlarla ilgili ciddi sorunları olabilirdi. Aslında Griffin'e en iyi oyuncu olmak için fazla zaman verilmedi ve hayatı hep kolay gözüktü daha doğrusu diğer insanların gözünde böyleydi bunun sebebi lise takımındayken tıpkı şimdi oklahoma'da olduğu gibi abisiyle beraberdi ve takımın koçu babasıydı yıllarca koçun oğlu damgasını biraz haksızcada olsa yemek zorunda kaldı. Ancak ilerleyen zamanlarda griffin yeteneğini herkese gösterdi ve oklahoma'daki ilk yılından itibaren müthiş bir gelişim gösterdi. İlk yılında 15 sayı ve 9 ribaund olan istatistiklerini bu yıl 23 sayı ve 15 ribaund seviyesine çıkardı, blok özelliğini geliştirdi ve geçen yıl maç başına 0.8 olan blok istatistiğini bu yıl 1.2' ye çekti. İşin savunma tarafındada hiç fena sayılmaz çabuk ayakları ona bu konudada çok fayda sağlıyor keza kalıbıylada adam rakip oyuncuları yıpratan bir savunması var.Ama bu konuda en önemli özelliği tabiki ribaundlar herşeyden önce rakibini çok box ediyor ve çok iyi ribaund alıyor zaten ilerleyen nba kariyerindede bir double double canavarı olacağı çok açık.Keza bu yıl texas teach karşısında 31 dakika sahada kalarak yaptığı 40 sayı ve 23 ribaund gerçekten inanılmazdı hatta bu maçtan sonra pat knight tarafından terminatör olarak adlandırılmıştı.Zaten bu yıl yılın oyuncusu seçilerek hakkında söylenilenleri haklı çıkardı.

Gelelim birazda zayıf yönlerine bu kadar şey anlattıktan sonra zayıf ne tarafı kaldı diyebilirsiniz ama özellikle benim kafamda birkaç soru işareti var öncelikle hücumu domine ettiği bir gerçek ancak orta mesafe şutu zayıf keza %58-59 civarı olan serbest atış yüzdesi bunu kanıtlıyor. Ve eğer vücuda dayalı içeriden sayı bulmaya yönelik oyununa bir orta mesafe tehdidi ekleyemzse nba'de fiziksel sorunlar yaşayabilir her ne kadar tank gibi desekte bir nba takımının pota altıyla bir ncaa takımının pota altı çok farklı bu yüzden belki hücumdan bir sıkıntı yaşayabileceğini söyleyebiliriz ikincisi eğer bu yıl oklahoma maçı izlediyseniz griffin dışında takımın bir lise takımından farksız olduğunu görmüşsünüzdür yani onun sırf onun üzerinden oynanan bir oyuna alışmış olması bu konudada nba'de sıkıntı yaşayabileceğini gösteriyor.

Ancak yinede bu saydığım "benim gözümdeki" olumsuzluklar Blake Griffin'in 2009 nba draftında 1 numaradan seçileceği gerçeğini değiştirmeyecek, gerçekten büyük bir yetenek şimdilik söyleyeceklerim bu kadar bir başka değerlendirmede görüşmek üzere.

İmla hatalarını sonra editlerim ;D
Tags:

Lordapo

• The Üstad
  • Hall of Fame
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Toplam İleti: 5691
  • For The Horde
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blake Griffin
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2009, 19:39:42 ÖS »
  Yorum olmaması beni şaşırttı ,özellikle skorer yönü nba standartlarında 4 numero kalıbına
sahip olması avantajına,orta mesafe konusuna gelirsek o zamanla kazanılır sonuçta ligdeki
çoğu 4 numara pota altından nemalanıyor genelde sadece nowitzki nin dıştan skor katkısı
var.O yüzden bu çocuğunda gelişimini beklemek lazım.

Blake*Griffin

• V.I.P
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1526
  • Acı, merhamet, aşk... ben bunları aşalı çok oldu.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blake Griffin
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2009, 05:46:56 ÖÖ »
orta mesafe atamıyor değil atıyor ama daha bileği oturmamış otursa ortalığın a.q zaten çok dehşet verici bişey. maç içinde çok turnaround jump shot attığını gördüm hemde elüstü olanından yani geliştirilebilir, yok değil.

Hayatımda basketbol dışında hiçbir şeye hakettiği değeri vermedim, bundan mutsuz değilim çünkü hakediyordum ve şimdi bu sayede buradayım - Joe Johnson