Bana kalırsa, doğru olanı yaptılar. Griffin, bu ligde iyi işler yapabilecek kapasitede. Fakat bu seçim, doğruları getirse de Dunleavy'nin başını baya ağrıtacak. Griffin, Randolph, Kaman ve Camby gibi 4 tane üst düzey uzun oldu. 2 tanesinin başlayacağını düşünüyorum. Fakat Dunleavy bizi şaşırtıp Griffin'i 3 numara kullanırsa sonu Beasley'nin ilk sene performansına benzemez umarım.
Dört uzun rotasyonunun nasıl işlediğinden bahsettik, sıra bunu 3'e düşürmeye geldi. İlk paragrafta da belirtildiği gibi, bu dörtlü bir takım son derece lüks. Kaman, bu sene sakat olsa da sağlığı ve kafası yerinde olduğu zaman double double ortalama çıkarabilecek bir oyuncu. Zach Randolph ise Portland dönemlerinde yaptığını burda yapabilir ama Griffin PF pozisyonunu onun elinden alacaktır.
Zaten Griffin'in SF oynamasına da gerek yok, Thornton iyi iş yaptı geçen sene. Akıl sağlığı yerinde bir Davis'te takımı çok rahat oynatır. 2 numarada ise Eric Gordon var ve takım iyi gibi. Fakat, Eric Gordon Altıncı Adam olarak düşünülecekse, yaşı ilerleyen, 2010 yılında kontratı bitecek Camby takas edilecektir. Takas yoluyla takıma SG katılmasını bekliyorum. Peki bu SG'ler kim olabilir?
Hali hazırda yukarıda da belirtilmiş zaten, Hamilton ve Manu en olası seçimler. Manu bana göre Finals 2004'ün MVP'si ve onsuz Spurs çok rahat elendi, Dirk ve arkadaşlarına. Onlar bana göre son kurşunlarını Jefferson ile attılar fakat şarjörden son bir tesadüf kurşun daha çıktı ve Manu'nun Clippers'a takas edilme şansı doğdu. Duncan'ın devşirme Center olmasından sıkılmıştık, Camby eklemesi bir yıl içinde takıma iş yaptırabilir. SG pozisyonundan doğan boşluk içinse Roger Mason'un iyi performansına güvenebilirler veya onu benchten kullanıp, R-Jeff'i ikiye çekip, Udoka'yı 3 numaraya monte edebilirler.
Pistons ise Gordon ile anlaştı gibi ve Hamilton gidici olacak. Hamilton Clippers için iyi bir oyuncu olacaktır. Camby ise hep ismi telaffuz edilen bir isim. Dumars'ın FA pazarından iki oyuncu alacağını biliyoruz. Biri, Ben Gordon gibi. Diğeri de Boozer-Millsapp ikilisinden biri olursa; Stuckey-Gordon-Prince-Boozer(Millsap)-Camby beşi iyi olacaktır onlar için.
Şu durumda en uygunu şu ikisi. Jason Terry'de düşünülebilir fakat Terry, bu isimlerden bir gömlek aşağı bir oyuncu. FA piyasasında ise bu sene pek aktiflik beklemiyorum Clippers'tan.
(Not: Bu yazı Carlos Boozer tarafından zorla yazdırılmıştır

)