Gönderen Konu: Clippers Draft 2009  (Okunma sayısı 684 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MJ_23

• Majesteleri
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 3071
    • Profili Görüntüle
Clippers Draft 2009
« : Mayıs 28, 2009, 23:28:50 ÖS »
Clippers'ın 2009 draftındaki seçimlerinin tartışılacağı topic.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Tags:

Buğra

• Ziyaretçi
Ynt: Clippers Draft 2009
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2009, 00:23:13 ÖÖ »
Babalar gibi kapıcaklar Blake Griffin'i helal olsun demekten baştan birşey gelmiyor..Ayrıca Clippers biraz şanssız takım bi olowakandi vakası olmasında..

Chauncey Billups

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 14679
  • Mr Big Shot
    • Profili Görüntüle
Griffin, Clippers'da Görücüye Çıkıyor
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2009, 10:04:41 ÖÖ »
Griffin, Clippers'da Görücüye Çıkıyor

2009 NBA draftında ilk sıradan oyuncu seçme hakkına sahip olan LA Clippers'ın, Blake Griffin'i özel antremanlara çıkartacağı belirtildi.

Draft öncesi antremanlarda nasıl bir performans sergileyeceği merak edilen Griffin'e basın mensuplarının da çalışmada yoğun ilkgi göstermesi bekleniyor. LA Clippers'da GM ve coach Mike Dunleavy'nin dışında asistan coach'ların da çalışmada yer alacağı ifade edildi.

İspanyol Ricky Rubio'nun saha dışı sorunları nedeniyle Blake Griffin'e daha sıcak bakan Clippers'ın, tercihini Oklahoma'lı oyuncudan yana kullanması bekleniyor.

---------------------------------
TBF
No Comment

Bad Boy

• Godfather
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1600
  • Big Mike
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2009, 10:06:23 ÖÖ »
Babalar gibi kapıcaklar Blake Griffin'i helal olsun demekten baştan birşey gelmiyor..Ayrıca Clippers biraz şanssız takım bi olowakandi vakası olmasında..

??? ??? ??? soru işaretleri içinde kaldım

Chauncey Billups

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 14679
  • Mr Big Shot
    • Profili Görüntüle
Clippers, İlk Sıradan Griffin'i Seçti
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2009, 16:25:05 ÖS »
Clippers, İlk Sıradan Griffin'i Seçti

LA Clippers, 2009 NBA draftında ilk sıradan oyuncu seçme hakkını Oklahoma'nın başarılı forveti Blake Griffin'den yana kullandı.

Konuyla ilgili olarak basına bir açıklamada bulunan GM ve coach Mike Dunleavy, "O hem çok çalışkan hem de bizim sistemimize uyan bir oyuncu. Planlarımızda yer alan bir oyuncuydu ve onunla çalışacağımız için mutluyum" dedi. Dunleavy ayrıca, genç oyuncunun önemli bir potansiyele sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Genç oyuncu Griffin ise "Bu organizasyonun hedeflerini biliyorum. Bana bir fırsat vereceklerine inanıyorum. Burada olmak gerçekten de heyecan verici" açıklamasında bulundu.

-----------------------------------------
TBF
No Comment

Amar'e Stoudemire

• Lakers Çarşı Tüm Nba'ye Karşı
  • Hall of Fame
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Toplam İleti: 2040
  • Nah Beat La...!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2009, 18:25:29 ÖS »
Bir süpriz yapmadılar.Yapmaları da beklenmiyordu zaten.Herkesin düşündüğü ve beklediği gibi Blake Griffin'i seçtiler.Blake Griffin'in harika potansiyel ve atletik yeteneği var.İyi bir  ribauntçu olmasının yanında savunmada da gerektiğinde çok sağlam durabiliyor.Çalışmayı da çok seviyor.Artıları,eksilerinden fazla olan bir oyuncu.

Şimdi Clippers kadrosuna baktığımız zaman Zach,Griffin,Kaman ve Camby gibi 4 tane iyi ve potansiyelli  uzunları var.Ancak  bunların 2 tane yedekte kalacak.Camby'in takas edileceği söyleniliyor.Zaten onu isteyen takım mutlaka çıkacaktır.Hem kontratının son senesinde olması hem de iyi bir ribauntçu ve blokçu olması ona talep olan takım sayını arttıracaktır.

Şimdi Camby üzerine 1-2 senaryo üretelim ;

Hamilton-Camby takası.İyi takım içinde yararlı olabilecek bir takas.Hem Pistons istediği pivot mevkisine Camby gibi elit bir uzun ve savunmacı ile dolduracak,hem de Clippers Hamilton gibi iyi bir skorer guarda sahip olacak.Tabi Eric Gordon'ın geçen seneki gelişimi göz önünde bulunursak Hamilton tercihi ne kadar doğru olur bilmiyorum.Ancak şunu biliyorum ki bu takıma 4 tane uzun fazla.Camby'in alıcının daha fazla olacağını düşünüyorum malum hem iyi bir uzun hem de kontratı.Clippers'ında Hamilton gibi bir oyuncuya ihtiyacı olmayacağınıda sanmıyorum.Pistons cephesi zaten bu takas kabul edecektir,ama öncelik Ben Gordon ile anlaşmalarına bağlı.Anlaşırlarsa Hamilton gidici olacaktır,hem de Camby'in 2010'da bitecek kontratını alacaklar.Dumars bunu sever be.!! Clippers cephesinden bakarsak gene,Hamiton'ın kontratının uzatıldığını düşünürsek gene yüklü bir kontratın altına girecekler.Ama iyi bir oyuncuya sahip olacaklar.

Gelelim diğer senaryoya,Manu-Camby senaryosu.İyisinde kontratı 2010'da bitiyor.İyi takımda ihtiyaçlarını karşılayacak bir takas yapıyorlar.Burda Clippers cephesini düşündürü unsur şu olacaktır;

Manu sağlıklı dönecek mi ?

Diğelim ki döndü,iyi de döndü.O zaman ne olacak ? Clippers'a iyi yarar ve katkı sağlayacak.Hamilton'a nasıl ihtiyaçları varsa Clippers'ın Manu'ya da o kadar ihtiyaçları var.Uzun uzun yazmaya gerek yok.Söyle bir durum var,Hamilton'ı alırlarsa yüklü bir kontratın altına girecek Clippers,Manu'yu alırlarsa beğenmezlerse 2010'da kontrat yenilemezler.Yani Manu cap açısından daha iyi bir seçenek duruyor.Spurs açısında ise gerçekten çok iyi bir hamle.Duncan yıllardır oynadığı 5 numaradan çekilecek ve asıl pozisyonuna gelecek ve Gooden gibi iyi bir yedek olacak ellerinde.Burda tek sorunun Manu'un durumu olduğunu unutmayalım.

Camby'i takas etti diyelim Clippers'ın.Ya Zach ya da Kaman bunlar ne olacak ? Kaman'ı benchte atmak saçma olur,takımda tek pivot o kalıyor.Zach'i ya da Griffin'i pivot oynatamaz heralde.Her ne kadar fizik bakımda iyi bir oyuncu olsada(zach) pivot mevkisinde oynayacak kadar iyi değil.Ayrıca boyuda kısa ve kalıplı ve sert uzunlarla boğuşması zor.Ayrıca savunma da da zaafları olduğunu biliyoruz.Sonuç olarak ne Zach ne de Griffin  5 numarada oynayacak oyuncular değiller.Burda soru işareti şu kim 4 numarada ilk beş başlıyacak ? Ya da Dunleavy Griffin'i 3 numarada mı deneyecek ? Yoksa Zach'i takas mı edecekler ? (o da zor ;D )

nash13

• Captain Fantastic#8
  • Superstar
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 862
  • 0-2-13-35-22-12-9-4-6-23
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2009, 19:14:21 ÖS »
Bana kalırsa, doğru olanı yaptılar. Griffin, bu ligde iyi işler yapabilecek kapasitede. Fakat bu seçim, doğruları getirse de Dunleavy'nin başını baya ağrıtacak. Griffin, Randolph, Kaman ve Camby gibi 4 tane üst düzey uzun oldu. 2 tanesinin başlayacağını düşünüyorum. Fakat Dunleavy bizi şaşırtıp Griffin'i 3 numara kullanırsa sonu Beasley'nin ilk sene performansına benzemez umarım.

Dört uzun rotasyonunun nasıl işlediğinden bahsettik, sıra bunu 3'e düşürmeye geldi. İlk paragrafta da belirtildiği gibi, bu dörtlü bir takım son derece lüks. Kaman, bu sene sakat olsa da sağlığı ve kafası yerinde olduğu zaman double double ortalama çıkarabilecek bir oyuncu. Zach Randolph ise Portland dönemlerinde yaptığını burda yapabilir ama Griffin PF pozisyonunu onun elinden alacaktır.

Zaten Griffin'in SF oynamasına da gerek yok, Thornton iyi iş yaptı geçen sene. Akıl sağlığı yerinde bir Davis'te takımı çok rahat oynatır. 2 numarada ise Eric Gordon var ve takım iyi gibi. Fakat, Eric Gordon Altıncı Adam olarak düşünülecekse, yaşı ilerleyen, 2010 yılında kontratı bitecek Camby takas edilecektir. Takas yoluyla takıma SG katılmasını bekliyorum. Peki bu SG'ler kim olabilir?

Hali hazırda yukarıda da belirtilmiş zaten, Hamilton ve Manu en olası seçimler. Manu bana göre Finals 2004'ün MVP'si ve onsuz Spurs çok rahat elendi, Dirk ve arkadaşlarına. Onlar bana göre son kurşunlarını Jefferson ile attılar fakat şarjörden son bir tesadüf kurşun daha çıktı ve Manu'nun Clippers'a takas edilme şansı doğdu. Duncan'ın devşirme Center olmasından sıkılmıştık, Camby eklemesi bir yıl içinde takıma iş yaptırabilir. SG pozisyonundan doğan boşluk içinse Roger Mason'un iyi performansına güvenebilirler veya onu benchten kullanıp, R-Jeff'i ikiye çekip, Udoka'yı 3 numaraya monte edebilirler.

Pistons ise Gordon ile anlaştı gibi ve Hamilton gidici olacak. Hamilton Clippers için iyi bir oyuncu olacaktır. Camby ise hep ismi telaffuz edilen bir isim. Dumars'ın FA pazarından iki oyuncu alacağını biliyoruz. Biri, Ben Gordon gibi. Diğeri de Boozer-Millsapp ikilisinden biri olursa; Stuckey-Gordon-Prince-Boozer(Millsap)-Camby beşi iyi olacaktır onlar için.

Şu durumda en uygunu şu ikisi. Jason Terry'de düşünülebilir fakat Terry, bu isimlerden bir gömlek aşağı bir oyuncu. FA piyasasında ise bu sene pek aktiflik beklemiyorum Clippers'tan.

(Not: Bu yazı Carlos Boozer tarafından zorla yazdırılmıştır ;D ;D ;D)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Bad Boy

• Godfather
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1600
  • Big Mike
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2009, 10:33:23 ÖÖ »
bir nevi griffin olması gereken yerde seçildi ancak olması gereken takım onu seçtimi soru işareti ayrıca bu adamı seçtiysen ilk beş çıkartıp çatır çatır oynatacaksın arkadaş randolph'dan cartdan curtdan kurtulacaksın kurtulamasan bile oynatacaksın griffin'i

Blake*Griffin

• V.I.P
  • Hall of Fame
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1531
  • Acı, merhamet, aşk... ben bunları aşalı çok oldu.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2009, 13:56:36 ÖS »
 Griffin'i seçtik ve tabikide pf olarak ilk 5'te oynatacağız. Günümüzde 4 numaralarda bile üçlük tehdidi beklenirken biz 3 numaraya orta mesafesi bile istikrara kavuşmamış bir DEV!! koymayız(Dunleavy'den tırsıyom ama o kadarda Mal değildir heralde yahu)

Bizim bu yaz artık öncelikli hedefimiz Camby'yi yollamak yerine Zach'i yollamak olmalıdır. Kim bench'inde 30 dakkadan fazla oynatsan 20-10 yapacak oyuncu ister :D :D :D  ben istemiyorum bu kendine oynayan mendaburu elimizdede Griffin varken S.ktiri çekmeliyiz.

Gelelim Zach'i postalamaya

Yüksek kontratı ve kendine oynaması üstüne savunmada varlık göstermemesi tabiki pazarlama açısından eksi bi hane ama ben boşuna üniversitede pazarlama yönetimi diye bi ders görmedim arkadaş.

Şuanda elimizde yeni bir Amare ve genç skorer e.gordon var. üstelik pg'ımızda her maç istese 25-30 sayı atabilecek Baron Davis yeri gelmişken pivotumuz Kaman'da hücumda az çok işliyo. Yani bu takıma skorer değil görev adamı lazım. Demek ki çaylak yılından bu yana bi gelişme gösteremeyen ama hala gösteremeyecek demek olmayan Al Thornton'u da Zach'in yanında yem olarak atıyoruz.

Detroit'in C.Boozer'la ilgilenmeyip kopyası Zach'i alması için telefonla Dumars'ı arıyoruz ve onlara bad boy zach'i (harbi harbi bad boy herif maçta rakibe yumruk atar, küfreder, tükürür!!! :D ) ve Thornton'uda ekleyip t.prince + capfiller teklif ediyoruz ve topu ke'ye atıyoruz :D

Yıldızlar, gün boyu gizlendikleri yerlerinden çıkacaklar. Ve diğerlerinden biraz daha fazla parlayan o ışıklardan biri üzerinizden uçup giden uçağımın kanadındaki ışık olacak

Amar'e Stoudemire

• Lakers Çarşı Tüm Nba'ye Karşı
  • Hall of Fame
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Toplam İleti: 2040
  • Nah Beat La...!!!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2009, 17:00:21 ÖS »
Al Thornton'u neden bu kadar küçümsüyorsunuz ki ? Adam ilk yılında 12.6 sayı 4.5 ribaunt ortalamasıyla oynamış.Sonra da bunu 17 sayı 5 ribaunta çıkarmış.Gayette gelişim göstermiş,tabi sezon içinde takımda Camby,Baron gibi oyuncuların sakatlıklarından dolayı maç kaçırmasının etkiside olabilir ama bu onun gelişimini görmemezlıkten gelmemıze engellemez diye düşünüyorum.

Ki Pistons Bosh ile kontrat yenileme fırsatı varken napsın Zach'i ? Onun kontratını ne yapsınlar.Prince için Camby'i feda etmek zorundasınız,adamların ihtiyacı olacak mevkiye takviye yapacaklar.Zach'i şu aralar kakalamanız çok zor.