Türkiye'nin ilk ve tek Türkçe Houston Rockets sitesi olarak yeniliklerimiz son sürat sürerken, bombalarımız da ardı ardına patlamaya devam ediyor. Belki de yıllardır yalnızca televizyonlarınız başında görebildişiniz, hakkında bir şeyler duymayı çok merak ettişiniz ve takımı sembolize eden bu canlılardan biri RoxTurk'ün sorularını yanıtladı.
Evet, bahsettişimiz canlı bir maskot, yani Clutch'ın ta kendisi, asıl adı Robert Boudwin olan Houston Rockets maskotu, Toyota Center'ın neşesi, yaramaz ayıcık Clutch ile konuşma fırsatına eriştik. Sizlere en iyisini sunmak adına çabalarımız hızla artarken, son olarak da bu keyifli röportajı paylaşmayı uygun gördük. İşte Robert "Clutch" Boudwin'le yaptışımız sohbet sizlerle.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapRoxTurk: İlk olarak gerçekten seninle konuşabilmekten ötürü oldukça mutlu ve heyecanlıyız. Seni yalnızca ekranlarımız başında görmekle yetinirken, bir anda seninle konuşma fırsatı bulduk. Evet, biraz kendinden bahsedebilir misin, bu işe nasıl başladın? Ve Clutch'ın öyküsü nedir?
Clutch: Maskotluk yapmaya lisede, Trojan Savaşçısı karakteri ile başladım ve daha sonra Delaware Üniversitesi'ne girdim yani onların maskotu oldum, "Dövüşçü Mavi Tavuk" adı ile. 1995'te de Rockets'ta maskotluk yapmak adına düzenlenen etkinlişe katıldım ve seçilerek o dönemden bu yana Houston'da Clutch görevini yapmaktayım.
RoxTurk: Maçlar öncesinde sıklıkla yaptışın şeyler neler?
Clutch: Gece için düzenlenen takvim adına maç öncesi bir toplanmamız oluyor. (Dansçılar, maskotlar ve dişer etkinliklerde yer alanlar) Yapılacak danslar, gösteriler, yarışmalar ve dişer özel promosyonlar hakkında konuşuyoruz. Ama en iyisi maç zamanı gösterileri. Her şey bu doşrultuda gerçekleşiyor ve başlangıçtan sonra bir ara geliyor. Maça, müşterilerimize ve taraftara sunduşumuz büyük bir şov gözüyle bakıyoruz. Binadaki insanlar yaklaşık 3 saat orada bulunmuş oluyor, maç ise yalnızca 48 dakika. Bizim işimiz de bu sürede kazansak da kaybetsek de, onların iyi zaman geçirmesini saşlamak. Tabi ki galibiyeti tercih ederiz.
Üye Ol veya
Giriş YapRoxTurk: Bu işten önce de Rockets taraftarı mıydın?
Clutch: Aslında Philadelphia doşumluyum, fakat bunun ardından olabildişince kısa bir zamanda Houston taraftarı oldum.
RoxTurk: Açılış gecesinde senden herhangi bir sürpriz görecek miyiz?
Clutch: Evet, fakat izlemeniz gerekiyor! Açılış gecesi için daima yeni ve heyecan verici şeyler yapıyoruz. Açılış gecesi önemli bir gün!
RoxTurk: Biraz da Rockets'tan konuşalım. Takım hakkında ne düşünüyorsun, sence şampiyon olma şansımız var mı?
Clutch: Kesinlikle! Koçumuz ve oyuncularımız bunu size göstermek adına daha iyi bir seçim, fakat şu anda sahip olduşumuz kadro için söyleyebilirim ki, daha önce hiç olmadışım kadar heyecanlıyım, aynı şekilde başarılı bir sezon ve Play-Off geçirmek adına da daha iyimserim.
RoxTurk: Rockets organizasyonunda en yakın olduşun insan kim? Ve çok iyi arkadaş olduşun oyuncular var mı?
Clutch: Cevap kolay. Susie! Salon içi sorumlu ve dans takımının direktörü, tabi kendisi aynı zamanda yaklaşık 7 yıldır benim eşim. Oyunculara gelince ise bir tane seçemem. Bu tıpkı çocuklarım arasında en sevdişim hangisi gibi bir seçim yapmam anlamına gelir.
RoxTurk: Toyota Center'ın yeni dizaynı için ne düşünüyorsun? (Biliyoruz ki, geçen yıl küçük bir deşişiklişe gidildi.)
Clutch: Yeni dizaynı seviyorum. Doşal parke görünümü hoşuma gider, üzerindeyken de onu hissetmek güzeldir.
RoxTurk: Hiç Türkiye'de bulundun mu ? Bulunmadıysan bu yönde bir planın var mı ?
Clutch: Türkiye'de henüz bulunmadım ve şu anda Türkiye'yi ziyaret etmek gibi bir planım olduşunu söyleyemem fakat tabi ki bir gün Türkiye'ye gitmek, hatta şovumu orada sergileyebilmek bile isterim. Zaten dansçı kızlarımız da, Türkiye'de şovlarını yaptılar ve geri dönüyorlar.
RoxTurk: Sitemiz hakkında ne düşünüyorsun?
Clutch: Tüm dünya çapında taraftara sahip olmamız mükemmel bir şey. Dünyanın her bir yanında Rockets taraftarı olduşunu düşünmek heyecan verici.
RoxTurk: Bunu Rockets.Com yazarı Jason Friedman'a da sormuştuk, fakat senin görüşlerini de merak ediyoruz. Sence Rockets'ın Avrupa Turu kapsamında herhangi bir Türkiye ziyareti söz konusu olur mu?
Clutch: Bunun NBA'in kararına başlı olduşuna inanıyorum. Biz daima kararlar için ön ayak olmak isteriz, fakat sonuçta NBA bunu onaylayıp, tasdiklemek zorunda. Tabi ilerleyen yıllarda uluslararası maçlara gelen çok ama çok daha fazla NBA takımını göreceksiniz diye düşünüyorum.
RoxTurk: Buradan Rockets'ı destekleyen binlerce Türk taraftara ne söylemek istersin?
Clutch: Houston'dan bu kadar uzak olunmasına raşmen böylesine büyük bir taraftarlık gösterdikleri için teşekkür etmek istiyorum. En iyi şekilde desteşinizi sürdürün ve daima Rockets ile yola devam edin!
Üye Ol veya
Giriş Yapsaşda-
Eralp Demirkul
- RoxTurk.Com -