Stern bir konuda haklı erken yaşta bedenen hazır olmadan uzun oyuncuları nba in sertline sokmamak lazım keza oden hala toparlayamadı ama dikkatimi çeken tıp o kadar gelişti ama o orandada sakatlıklar gelişti yane doksanlarda kan gövdeyi götürür iken bu kadar ağır sakatlık yoktu yane anlamıyorum yada yaşlanıyormuyum ben ya?
Draftlardan 15 gram ağırlığında 4-5 numaraların gelmesi (sakatlığa yakalanma olasılığının buna bağlı olarak artması) ve de oyuncu kontratlarının eskiye nazaran çok uçuk olması (uzun vadede kariyeri törpülememe) neticesinde bu durumlarla karşılaşıyoruz.
Eskilerin çoğu sakatlıklarla oynuyordu, Bird kenarda yüzükoyun yatardı sırt ağrısından yine de oynardı. Zeke final serisinde tek çeyrekte 25 sayı attıydı ama son 11'ini ayağı topallarken yapmıştı.
O dediğin performansların o kadar değerli olmasının sebebi o zaten! Her sakat adam bunları yapsa bugün o performanslar aklımızın bi kenarında takılı olmazdı.
Birde şu sakat oynama konusunda büyük bir ikilem var ortada, Şimdi Kobe'nin parmağını idareten oynayıp kendini riske atması önemli ve saygı hakeden bir davranış. Ancak yine Garnett'in fedakarlık yapıp sakat oynayıp dahada kötüleştiği durumlarda var. Sonuçlar herzaman istendiği gibi çıksaydı dünya bu halinde olmazdı...
Bence oyuncuların kontratları falan faso fiso, oynayan adama eywallah, ama sakatlık dahada kötüye gidince ona eywallah denir mi? en iyisi kontrata uymak. Ama en başta sağlam adama kontrat vermek!!!
Bilindiği gibi sakatlıkların çoğu kasların yetersizliğinden ortaya çıkıyor, Eğer oyuncu kendine iyi bakarsa, formunu hep yüksek tutarsa o taş gibi adelelerde sık sakatlanmaz şuandaki gibi, bu yüzden artık kontratlara takmaktan çok doğru adama yatırım yapmak önemli...
Bunu bi iş gibi düşündüğümüzde, sen çok yetenekli bi pazarlamacıya sahipsindir, adamın müşterideki verimliliği %60-70'lerdedir. Ama adam zırt pırt grip olup, işi aksatınca neyapıcaksın? bu ayki kar-zarar raporlarıyla, geçen ay arasındaki uçurumu görünce neyapacaksın? yapılacak şey basit % 50 verimlede olsa istikrarlı olan sana net verimler veren sağlam ata oynayacaksın...
Örnek vereyim, M.Redd, T-mac, E.Curry, JO, Arenas,.... bu isimlerin kendilerine çok iyi baktığını biri bana kesin olarak söyleyebilir mi??