Gönderen Konu: Oyuncu Değerlendirmeleri  (Okunma sayısı 334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Terrico White

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Terrico kaşlar kara Terrico gözler kara heyyyy
    • Profili Görüntüle
    • NbaTurka
Oyuncu Değerlendirmeleri
« : Mart 28, 2009, 03:29:53 ÖÖ »
Takımdaki oyuncuların form grafiklerinin, saha içindeki performanslarının, inişlerin-çıkışların tartışılacağı bölüm.
I LOVE YOU BIG BEN - I LOVE YOU BIG BEN - I LOVE YOU BIG BEN

Çevrimdışı Blake*Griffin

• V.I.P
  • Hall of Fame
  • Acı, merhamet, aşk... ben bunları aşalı çok oldu.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Oyuncu Değerlendirmeleri
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2009, 11:44:30 ÖÖ »
Al Horford
 Tam anlamıyla kadronuzda olmasını isteyeceğiniz bi oyuncu. Şu ana kadar saha içi ve saha dışında hiçbir olumsuz hareketi yok ve sahadaki mücadelesi övgüye değer bi oyuncu, antrenmanlarda ise neşe kaynağı adeta
 Şu anda Hawks 5'inde hücumda son opsiyon konumunda olmasına rağmen 11.5 sayı 9.3 rib. ve bir pivot için çok iyi sayılabilen 2.4 asist ortalamalarını hemde Hawks gibi yavaş tempoda oynayan bi takımda yakalaması övgüye değer.
 Çaylak yılına göre artık zamanlama hatalarını azaltmış ve pozisyon almayı çok daha rahat yapıyor. Belkide onu eleştireceğimiz tek nokta, hucumunu ilk yılına göre pek geliştirememesi. Orta mesafeden boş iken atabiliyor ama el üstünden hala iyi değil. post-up bilgisinde çaylak yılına göre bi ilerleme yok, ayak oyunlarınıda uzmanlaştırmalı. Hucum yönünde ki gelişimin olumlu yönünde ise artık boş arkadaşlarını bulabiliyor ve pozisyona göre oyunu okumaya (pivot için eşsiz bi özellik) başladı.
 Eğer hücumunda biraz daha gelişme olursa artık doğuda all-star için howard'a en azından ufak bir rakip çıkacak gibi

Linkleri goruntulemenize izin verilmiyor. Kayit ol veya Giris yap

Yıldızlar, gün boyu gizlendikleri yerlerinden çıkacaklar. Ve diğerlerinden biraz daha fazla parlayan o ışıklardan biri üzerinizden uçup giden uçağımın kanadındaki ışık olacak

Çevrimdışı Blake*Griffin

• V.I.P
  • Hall of Fame
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2010, 17:14:03 ÖS »
  Ben oyuncu değilde genel bi takımı değerlendiricem

Bu sezon izlediğim ve geçen senelerdeki oyun planını gözlemlediğimde Hawks'ın kendi oyununa çok sadık kaldığını ve sistemi oyuncuya göre değiştirmek yerine, sisteme uygun oyuncu bulup, bunun sürekli geliştirme yönteminde çok başarılı olduğunu son 5 sezondur görüyoruz.

Elimizde ne var bir bakalım ve ona göre sistemi değerlendirelim.

Al Horford ve Josh Smith, 5 ve 4 numara pozisyonunda takıma oldukça büyük bir dinamizm getiriyor. Üst düzey atletik performansları ile ligdeki en hızlı uzunlar diyebiliriz. Böyle büyük adamlarınız varsa diğer takımlardan sizi ayıran fark en başta uzunlarınız oluyor. ne kadar tempoyu arttırırsan rakip uzunları o kadar ekarde edip, rakip tek uzunla oynasa bile 5'e 4 hücum etme şansı için mükemmel bi kombinasyona sahipler.

Peki bu kombinasyonun en verimli olması için ne yapmalıyız, uzunları koşturmalıyız, peki guard etkisi dışında bunu en temel nasıl yapıcağız? Ribauntları toplayıp sahayı rakip uzundan önce geçeceğiz...

Ribaundın alınıp, sonraki 2-3 saniye içerisinde rakip sahaya gidilmesi demek, karşındaki rakibin savunmada sahaya yerleşememesi ve savunmanın dengesiz yakalanması anlamına gelir. Guardların burda uzunların önünü kapamayıp, JJ ve Bibby'nin yaptığı gibi sahaya mükemmel şekilde yerleşmesi, koşan uzunları görüp içeri yumulmaya çalışan savunmalara karşı bomboş şut pozisyonları yakalamaya imkan veriyor. Ribauntın alınmasından sonraki 6-7 saniyede rakip daha pozisyon alıp savunma yapamadan senin rakip sahada en doğru pozisyonu oynamana elveriyor.

Peki ribaunt için sadece 2 oyuncu yetiyormu? hayır, o zaman 4 numara çakması Marvin 2.08 boyuyla ve aynı derece atletizmiyle 3 numarada aslan payını alıyor. Kendisi beklentileri karşılayamamış ve Paul-Deron ikilisinin önünden seçilip Hawks için büyük hayal kırıklığı yaratmış olmasına rağmen!! Hawks geçen yaz, ona şans veren takımına büyük özveriyle çalışan, elinden gelenin en iyisini yapan, hırçın, mücadeleden kaçmayan adamı Marvin'e 5 yıllık 40 md'a yakın kontrat verdi.

Bu hamlede sisteme uygun olan oyuncu için yapılan hamle tezime uydu, Marvin'den daha büyük gelişme gösteren C.Villanueva'ya 35 md. yeterli olurken Hawks Marvin'i tuttu, hem takımı bilen, hemde sistemde uygun parça olan Marvin için tabiri caizse el taşın altına sokuldu ve şuana kadar Marvin mücadelesiyle takımın beklentisini karşılıyor. Tek eksiği şutunu istikrara kavuşturamadı ancak onuda yapsa Villanueva'yla kıyaslayamazdık...

Ribauntların Hawks için önemini dahada ortaya çıkarmak için şu bilgileri paylaşayım, Hawks'ın bu sezon kaybettiği 18 maçtan 15'inde ribauntlarda geçilmiş. Rakipten fazla aldığı o üç maçtan 2'side NYK'e karşı, bi zahmet alınsın o ribauntlar ;D

Hawks'ın rakibine karşı ribauntları kazandığı 29 maçın 26'sını kazanmasıda ribauntları hawks için ne kadar önemli olduğunu anlamaya yeter herhalde...

Guard faktörü tabiki Ribauntlar kadar önemli, çünkü koşan o devleri görebilecek oyun sezgisi şart. Bu konuda JJ ve M.Bibby işlerini yeteri kadar halledebildiler geçen seneye kadar. Ama geçen sezon Playoff'larda doğu yarı finalinde Cavs'e karşı süpürülmekten kurtulamadılar. 4 maçtada Hawks'ın ribauntları alıp hızlı gelmesini önlediler ve rahat bi şekilde Hawks'ı ekarte ettiler. Rakip Cavs, içerdeki sertliğiyle Hawks'a ribauntları bırakmadı, Hücumda da doğru pozisyonları üstüste oynayarak hem sayıları attılar, hemde ribaunt pozisyonuna imkan vermediler. Hawks'ın bütün oyun planının içine ederek yarı sahada bile verimli olamamasını sağladılar.

Buraya kadar herşeyden bahsettik ama birinden bahsetmedik... işte o isim J.Crawford!!!

Bir ismin bu kadar önemli olmasının sebebi, tek olması... Takımdaki yegane delici guard ve bu işi en iyi yapanlardan. Geçen sene görüldüki Hawks'ın en basitinden NBa finali için mutlaka yarı sahada etkili olması gerekiyordu. Joe Johnson ve Mike Bibby son derece akıllı, tecrübeli, keskin şutörler ancak delici özellikleri yok ve ne kadar akıllı olurlarsa olsunlar yaratıcılık havada kalıyor o olmadıktan sonra. Üstelik Jamaal'ın skorer mentalitesi o kadar yüksekki adeta ilk 5'teki 6. adam rolünü oynuyor.

Rotasyon zamanı gelip farkı yaratan uzunlar çıkınca yerlerine giren Joe Smith ve Zaza Pachulia'nın tempolu basketbolla alakaları yok. Bu yüzden Hawks'ın eli mahkum bench zamanında yarısaha basketboluna dönmeye... Ama ne varki onun ilacı Jamaal Crawford o zaman boşluğunda da Hawks'ta farkı yaratan oyuncu konumuna geliyor. Bu yüzdenki Hawks'ın Geçen sezondan kalan hesapta Cavs'e fatura edeceği bi Jamaal'ı var. Aynı şeyi yine Dwight Howard-Marcin Gortat ikilisi yüzünden Orlando'ya kuramadıkları ribaunt üstünlüğünü Jamaal'ın yarı sahadaki başarısı ile kapatabilecekler.

Savunmanın ne kadar olduğuna dikkat çekmek gerek, ribaunt sayısını arttırmanın en kolay yolu rakibin şutunun girmemesidir, Horford ve Smith potaaltında ellerinden geleni yapıyorlar ancak M.Bibby'nin, Jamaal'ın savunmadaki zaafları Hawks'ın bir sonraki hamlesi önündeki tek engel gibi duruyor...

Buraya kadar okuduysan Helal olsun ;D

Yıldızlar, gün boyu gizlendikleri yerlerinden çıkacaklar. Ve diğerlerinden biraz daha fazla parlayan o ışıklardan biri üzerinizden uçup giden uçağımın kanadındaki ışık olacak

Çevrimdışı Terrico White

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
    • Profili Görüntüle
    • NbaTurka
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2010, 09:55:35 ÖÖ »
Josh Smith hakkında biraz daha fazla döktürseydin İmbat'cım tam olurmuş ;D güzel yazı Hawks uzmanı gibi yazmışsın maşallah :deli:

Bu sene Hawks'ın başarısındaki kilit nokta Josh'ın hücumda savruk oynamaması (deli gibi üçlük sallamıyor) savunmada bir seviye daha yukarı çıkması oldu. Bu sayede diğerlerinin savunma zafiyeti çoğu maçta ortaya çıkmıyor.

Çevrimdışı Blake*Griffin

• V.I.P
  • Hall of Fame
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2010, 11:11:28 ÖÖ »
 Şimdi Josh geçen seneden iyi ama Horford'ta iyi, birinden bahsedip diğerinin hakkını yiyemezdim ki ;D İkiside bu sistemde farkı yaratan oyuncu zaten. Geçen seneye nazaran dahada cillop gibi potaaltı oldular. Savunmada da hücumda da Müthiş iş yapıyolar.

Çevrimdışı Terrico White

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
    • Profili Görüntüle
    • NbaTurka
« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2010, 23:16:47 ÖS »
Josh'ın maç içersinde hem 4 hem 3 oynadığı oluyor bazen dış savunmaya daha fazla önem verdiği oluyor gerçi onun eleştireceğimiz tek noktası bazen blok sevdası yüzünden ya faul sorunu yaşıyor ya da inişe geçen ama basket olmayacak topları sayıya çeviriyor :deli: