Gönderen Konu: Yaşadığımız Unutulmaz ... (Chuck Daly)  (Okunma sayısı 289 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Terrico White

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Terrico kaşlar kara Terrico gözler kara heyyyy
    • Profili Görüntüle
    • NbaTurka
Yaşadığımız Unutulmaz ... (Chuck Daly)
« : Mayıs 10, 2009, 11:00:41 ÖÖ »

1983-84 sezonunda Pistons'ın başına geçtiğinde sadece bu organizasyonun değil NBA'in de kaderini değiştirdin. Basketbolun farklı yönlerini, sertliğin namusunu, en önemlisi yarattığın ekip ruhuyla ''Takım'' olmanın önemini belgeledin.

Senin yarattığın o düzen, o arkadaşlık ortamı, o takım ruhu şu günün yozlaşmış toplumsal yapısına bile ders kitabı diye okutulmalıdır aslında. Hani kalsik bir deyimle basketbol sadece basketbol değildir. Evet evet sen bize basketbolun sadece yeteneklerle değil yürekle oynandığında ispatıydın.

Hani bizler küçüklükten büyüklüğe adım attığımızda Detroit Pistons'ı öğrenirken, okurken tarihini, senin bıraktığın izlerden etkilendik. Detroit takımının sadece bir basketbol takımı olmaktan öte hayata karşı da bir duruş sergilediğini öğrettin.

Yapısı itibariyle işçi şehri olan bu şehrin, NBA'deki popülist düzene karşı ''alayına isyan'' demesini sen sağladın.

Zeke'lerden, Dumars'lara bir ekibin neler başarabileceğini en güzel şekilde gösterdin. Rakiplerinin yetenekleri, güçleri ve popülaritesi karşısında tek yürek olmuş bir ruhun asla ve asla boyun eğmeyeceğini ve ne şartta olursa olsun her zaman kazanacağını gösterdin.

Biz senin Bad Boys'undan sadece basketbolu değil adamlığıda öğrendik, yarattığın ekibin dostluğunu ve bu dostluğun nelere kadir olduğunu öğrendik.

Adam var adam var ..
Sen gerçekten adamdın Daly ..

Seni hiçbir zaman unutmayacağız .. Her zaman kalbimizdesin .. Nur içinde yat BAD BOY ..

I LOVE YOU BIG BEN - I LOVE YOU BIG BEN - I LOVE YOU BIG BEN

Çevrimdışı Terrico White

• AlaturKE
  • Administrator
  • Hall of Fame
  • Terrico kaşlar kara Terrico gözler kara heyyyy
    • Profili Görüntüle
    • NbaTurka
Ynt: Yaşadığımız Unutulmaz ... (Chuck Daly)
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2009, 11:11:30 ÖÖ »
Ölümü sonrası arkasından söylenen bazı sözler ;

Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda Daly yönetimindeki Dream Team'de Magic Johnson ve Larry Bird ile birlikte forma giyen Michael Jordan, yapmış olduğu açıklamada, "O gerçekten de büyük bir liderdi. Ben her zaman için onun ekibinde olmaktan mutluluk duymuşumdur" dedi.

Bir diğer efsane oyuncu Larry Bird ise, "O bütün yetenekleri sadece takımın başarısı için organize eden mükemmel bir coach'tu. Hepimize saygı gösterdi ve bize bir amaç belirledi." açıklamasında bulundu.

Daly, Detroit Pistons'ın "Bad Boys" döneminde, Joe Dumars, Isiah Thomas, Bill Laimbeer, Dennis Rodman ve Rick Hahorn gibi isimlerle çalışmıştı. Eski NY Knicks Başkanı ve şuan NCAA'de Florida International'da coach'luk yapan Isiah Thomas, Daly'nin vefatı ile ilgili olarak, "Onun ölümü NBA ve Dünya basketbolu için hiçbir şekilde ölçülemez bir kayıp" şeklinde yorumladı. Isiah ayrıca, "Chuck'ın bize oyunculuk döneminde vermiş olduklarını biz şuan hiçbir sözcükle açıklayamayız" dedi.
I LOVE YOU BIG BEN - I LOVE YOU BIG BEN - I LOVE YOU BIG BEN

Tags: